Puur Nederlands vlees - Vlees van eigen slachting en selectie - Horecakwaliteit - Gratis geleverd vanaf €80,- door eigen transport

translation missing: nl.Rundvlees: Rundvlees

Waarom kiezen voor rundvlees van de Nederlandse melkkoe?

  • Rijpe en volle smaak van het vlees.
  • Nederlandse herkomst (regionaal).
  • Duurzamer dan vleesvee vanwege dubbeldoelfunctie.

Al ons rundvlees is afkomstig van de Nederlandse melkkoe. Ook wel bekend als de 'dubbeldoelkoe'. Deze koeien hebben hun leven lang melk gegeven voor de boer en hebben dan ook geleefd om iedere dag een topprestatie te leveren; namelijk het geven van melk.

Daarnaast hebben veel van deze koeien in het voorjaar, de zomer en de herfst buiten in de weide kunnen lopen. Het natuurlijke gedrag van de melkkoe wordt gestimuleerd, onder andere door gezamenlijk in kuddes te lopen en in de wei te grazen van het verse gras. Tevens draagt dit bij aan het typisch Nederlandse landschap van de grazende koe in de wei.

De dubbele functie van de melkkoe heeft ook tot gevolg dat de CO2 Footprint van dit vlees lager is dan van vleesvee. Een groot deel van het voer en water dat de koe in haar leven heeft gehad is immers al omgezet in de zuivel die zij heeft geproduceerd.

Omdat deze melkkoe haar leven lang op de boerderij heeft gestaan voor het geven van melk heeft dit ook tot gevolg dat de melkveehouder de koe niet als product ziet dat zo snel, zwaar en optisch mooi mogelijk naar een slachterij moet. De boer ziet de koe juist als belangrijk deel van de stal, een koe die elke dag, week-in-week-uit die fantastische prestatie moet leveren: het geven van melk.

Doordat de melkkoe een aantal jaren op deze wijze leeft, eet, heeft gekalfd en melk geeft is het vlees van de melkkoe ook absoluut anders van smaak!

Wij selecteren ons vlees op basis van het gewicht van de koe het de vlees- vetverhouding van het vlees (marmering). Deze juiste selectie is essentieel voor het beste en lekkerste stukje vlees van de Nederlandse melkkoe. Dit zorgt er namelijk voor dat het vlees mals is en een heerlijk rijpe en volle smaak krijgt.

Naast dat wij het belangrijk vinden dat ons vlees uit Nederland komt vinden wij het ook belangrijk te weten wat voor een vlees wij uitleveren. Het vlees komt van de slachterij gevestigd op hetzelfde terrein als Clara. Deze slachterij (NL-29-EG) voldoet aan alle Nederlandse en Europese wet en regelgeving en heeft naast haar eigen kwaliteitssystemen een permanente bezetting van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Waardoor wij er zeker van zijn dat ons vlees aan de hoogst mogelijke controles zijn onder heven. Tevens leidt dit tot de beste selectiemogelijkheden waardoor wij de hoogste kwaliteit kunnen leveren. Ook leidt dit tot een reductie van transport tussen diverse schakels in de keten. Zo is de keten van melkkoe tot aan het stukje vlees op uw bord zo kort en duurzaam mogelijk.